ГоловнаСуспільствоЖиття

Меджліс вимагає розпустити "кримську самооборону"

Кримські татари вважають формування головним джерелом беззаконня і провокацій в Криму

Меджліс вимагає розпустити "кримську самооборону"
Фото: rferl.org

Президія Меджлісу кримськотатарського народу вимагає від влади заходів з деескалації беззаконня в Криму.

Про це йдеться в заяві президії Меджлісу "Про ескалацію беззаконня в Криму", прийнятій 22 квітня.

"Першим і терміново необхідним кроком у цьому напрямку має стати негайний розпуск так званої "кримської самооборони", що є головним джерелом беззаконня і провокацій в Криму", - йдеться в заяві.

У Меджлісі вважають, що останні дні в Криму відзначені "ескалацією беззаконня щодо кримських татар, яке здійснється за заохочення нової влади".

Зокрема, наголошується на спробі перешкоджання в'їзду до Криму лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва і нападі озброєних осіб на автомобіль чинного голови Меджлісу Рефата Чубарова.

"Випадки бандитизму і беззаконня, прямі вказівки з боку Ради міністрів Криму про введення цензури в ЗМІ при висвітленні діяльності органів національного самоврядування кримських татар, кримськотатарських громадських і політичних діячів, відсутність результатів з розкриття лиходійського вбивства Решата Аметова - батька трьох малолітніх дітей, оцінюються кримськими татарами як акт цілеспрямованої репресивної політики влади проти корінного народу Криму", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 21 квітня невідомі напали на будівлю Меджлісу, побили жінок і зняли український прапор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram