ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські та польські журналісти вимагають знайти Сергія Лефтера

ОБСЄ просять допомогти знайти та звільнити з полону журналіста

Українські та польські журналісти вимагають знайти Сергія Лефтера
Фото: telekritika.ua

Представники засобів масової інформації та громадськості вимагають від міжнародних організацій негайно відреагувати на викрадення в Україні

журналіста Сергія Лефтера.Про це йдеться у відкритому зверненні, опублікованому на сайті "Телекритика".

"Ми - українські та польські журналісти, представники громадськості - звертаємося до світового та європейського співтовариства, зокрема, до Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та інших міжнародних організацій з проханням відреагувати на викрадення журналіста Сергія Лефтера", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, Сергія Лефтера викрали 16 квітня так звані сепаратисти у Слов'янську. За інформацією ЗМІ, сепаратисти звинуватили Лефтера у членстві в організації "Правий сектор" иа шпигунстві.

Поки немає ходної інформації стосовно фізичного стану журналіста та його місця перебування.

"Ми заявляємо, що звинувачення на адресу Сергія Лефтера щодо шпигунства та зв'язків з "Правим сектором" безпідставні, носять провокаційний характер і є прямим доказом тиску на незалежних журналістів у східних регіонах України", - йдеться у зверненні.

Підписанти вимагають від міжнародних організацій засудження дій проросійських протестуючих стосовно представників ЗМІ на Сході України, а також закликають "застосувати всі можливі дипломатичні важелі для того, щоб знайти та звільнити з полону журналіста Сергія Лефтера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram