ГоловнаСуспільствоЖиття

Держприкордонслужба з понеділка обмежить час перебування росіян в Україні

Обмеження не торкнуться жителів прикордонних регіонів

Держприкордонслужба з понеділка обмежить час перебування росіян в Україні
Фото: http://dpsu.gov.ua/

З 00.00 7 квітня Держприкордонслужба України почне застосовувати норму, яка забороняє громадянам Росії протягом півроку перебувати на території України більше, ніж 90 днів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Це рішення було прийняте на виконання доручення Кабінету Міністрів у відповідь на аналогічні обмеження, введені Росією з 1 січня 2014 року.

"Тепер громадяни Російської Федерації , які на законній підставі прибули до України, можуть тимчасово перебувати на її території не більше за 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України. У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в'їзду в Україну - співробітники Держприкордонслужби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України - будуть притягувати до адміністративної відповідальності", - сказано в повідомленні.

Ця норма не застосовуватиметься до громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11.10.2011 року.

Нагадаємо, раніше українська влада розглядала введення візового режиму з РФ, проте відмовилася від цієї ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram