ГоловнаСуспільствоПодії

Активіст Євромайдану Гаврилюк: двом активістам "тітушки" відрубали голови (відео шокує)

Частина людей з його сотні зникла, заявив член Самооборони

Доброволець 4-ї сотні Самооборони Євромайдану Михайло Гаврилюк, якого бійці "Беркута" побили і роздягли на морозі, розповів, що під час сутичок 18 лютого двом бійцям його сотні відтяли голови.

Про це він сказав у відеоінтерв'ю.

"Коли пішли до Маріїнського парку, "Беркут" і міліція почали на нас атаку, їм допомагали "тітушки" - "тушканчики", як я їх називаю. І вони почали наступати на нас, а ми відступали, бо не були готові до бою - у нас не було зі собою ні автоматів, ні гранат. Ми просто прийшли як мирні мітингувальники, маючи в руках кийки і щити. Після того, як нас розігнали, побили, з-поміж наших півсотні людей не повернулося. Досі ми не знаємо, де вони, - зазначив Гаврилюк і додав: - один, який звідти прийшов, приповз побитий, він був свідком, як "тітушки" відрубували голови нашим козакам - двом козакам відрубали голови. Двом людям живцем знімали скальпи - їх сприйняли за мертвих. Його (свідка - Ред.), повважали мертвим, кинули між убитими в купу, і він серед усього цього бачив, що робили з нашими людьми".

В Інтернеті також з'явилося відео, на якому видно, як силовики несуть обезголовлене тіло.

УВАГА! ПОПЕРЕДЖЕННЯ: НЕ ВАРТО ДИВИТИСЯ ДІТЯМ І ЛЮДЯМ ЗІ СЛАБКОЮ ПСИХІКОЮ

Також Гаврилюк висловив сподівання, що в Україні запанує мир і почнеться хороше життя. Він також упевнений, що нова влада почує критику народу.

Коментуючи нинішні дії Верховної Ради, яка приймає вельми суперечливі законопроекти, боєць 4-ї сотні відповів: "Ну, хай наразі не сприймають (критики). Думаю, вони все-таки приймуть те, що потрібно. Вони забули про Гаазький суд, але сьогодні вони мусили до нього придивитися. А найголовніше, що вони знову забувають знімати із себе депутатську недоторканність. Якщо вони зроблять передусім це, то їх буде вже легше контролювати", - наголосив активіст.

Гаврилюк також нагадав, що Майдан стоятиме до перемоги.

"Майдан ж іще не розійшовся і не розійдеться, поки всього цього не буде. Ми для цього тут стоїмо, цього очікуємо. Я думаю, що нікуди вони не подінуться. Якщо вони за Україну і український народ і б'ють себе в груди, то підуть нам на поступки", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram