ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ КП відмовилася молитися за владу

Причиною стало застосування зброї проти народу

УПЦ КП відмовилася молитися за владу
Михайловский собор
Фото: EPA/UPG

Священний синод Української православної церкви Київського патріархату на засіданні 20 лютого ухвалив, що священики церкви не будуть згадувати владу в молитвах під час богослужінь.

Про це повідомляє сайт Церкви.

"Враховуючи, що державною владою не були почуті неодноразові заклики Церкви до неї не застосовувати зброю проти народу, який обрав владу для служіння собі й Україні, а не для здійснення насильства і вбивств, - припинити з 20 лютого 2014 року поминання влади під час богослужінь", - йдеться в повідомленні.

Церква закликала владу негайно припинити застосування зброї проти українського народу і нагадала її представникам про особисту відповідальність перед Богом за невинно пролиту кров.

"Враховуючи настанову Святого Письма про необхідність молитви за владу і визначення Конституції, що єдиним джерелом влади в Україні є український народ, на термін до наступного рішення Священного Синоду підносити молитви під час богослужіння за такою формулою: "За Богом збережену нашу Україну і український народ", - сказано в рішенні Синоду.

УПЦ КП закликала паству продовжувати посилену молитву за Україну і підносити молитви за упокій душ загиблих, зцілення поранених і припинення братовбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram