ГоловнаСуспільствоЖиття

Одесити "штурмували" мерію радіокерованими танками

Штурм влаштували заради того, щоб "виправдати надії чиновників"

В Одесі активісти місцевого Євромайдану влаштували іграшковий штурм мерії, щоб "виправдати очікування чиновників". Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

13 лютого, в четвер, за півгодини до початку чергової сесії міськради до будівлі міської думи почали підтягуватися люди і "техніка" - радіокеровані танки, самохідки, авіація. Рівно о 9:30 півтора десятка активістів вишикували техніку перед входом у мерію. Водночас на площі проходив мітинг прихильників влади, на який зібралися кілька сотень людей з прапорами Одеси та громадської організації "Право вибору". Сама ж будівля обгороджена металевим парканом і заблокована міліцією.

Після "атаки" активісти майдану заспівали військових пісень і гімн, подискутували з опонентами і розійшлися. Цього разу обійшлося без бійок і гучних розбірок.

Приводом для акції, за словами активістів, послужило те, що в Одесі чиновники розпускають чутки про сотні озброєних "бандерівців", які приїдуть штурмувати адмінбудівлі. "У місті навіть формуються добровільні дружини для боротьби з "фашистами", "бандерівцями" та іншими провокаторами, які порушують спокійний сон одеситів. Щоб виправдати сподівання чиновників, активісти одеського Євромайдану вирішили провести штурм Одеської міськради", - пояснюють "штурм" його учасники.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що будівлю Одеської облдержадміністрації укріплюють бетонними блоками на випадок штурму активістами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram