ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відпустив під домашній арешт ще сімох активістів (оновлено)

Одного з майданівців узяли на поруки нардепи

Сьогодні Апеляційний суд Києва відпустив під домашній арешт шістьох активістів, яким раніше як запобіжний захід було обрано арешт. Ще у справі одного з активістів суду очікують.

Про це повідомляють активісти спільноти "ОЗОН" на сторінці у "Фейсбуці".

Зокрема, Федорові Тюку як запобіжний захід обрано повний домашній арешт до 20 лютого за місцем проживання. На засідання активіст не прийшов, оскільки перебуває у тяжкому фізичному стані. Раніше Солом'янський суд дав йому місяць СІЗО за ст. 294 КК.

Іванові Холоду обрано частковий домашній арешт до 22 березня за місцем проживання (з 20-ї до 7 ранку). Він є інвалідом ІІ групи. Затримали на Грушевського (294 стаття), 24 січня Святошинський суд Києва обрав для нього запобіжний захід - 2 місяці СІЗО.

Ще одного євромайданівця, приватного підприємця з Дніпропетровська Віктора Апалька, який зараз у лікарні, взяли на поруки нардепи Леонід Ємець, Олександра Кужель, Тетяна Слюз і Оксана Продан. У підсумку суд відпустив його під домашній арешт з 19:00 до 07:00. Перед тим Солом'янський суд дав йому місяць СІЗО за ст. 294.

Окрім того, частковий домашній арешт обрано для Любомира Гурмака (з 20:00 до 07:00 ранку). Перед тим за рішенням суду його відправили у Лук'янівський СІЗО.

Під домашній арешт (з 20:00 до 07:00 ранку) відправили і Володимира Маркуся. Під час судового засідання він перебував у т.зв. клітці для підсудних, мав утруднений фізичний доступ до адвоката. Його затримали разом з Володимиром Карагяуром за ст. 294. Дніпровський суд дав йому два місяці СІЗО.

Олександрові Єрмоленку як запобіжний захід обрано домашній арешт за місцем проживання (з 20:00 до 7:00 ранку).

Аналогічний запобіжний захід обрано і для Максима Цибульського. Його звинуватили за ст. 294. Святошинський суд дав йому два місяці СІЗО.

Окрім того, засідання з приводу ще одного активіста Антона Стогова призначено на 17:00.

ОНОВЛЕНО. Суд обрав як запобіжний захід для Антона Стогова частковий домашній арешт до 20 березня за місцем проживання (з 20:00 до 7:00).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram