ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко: прикордонникам уже видали орієнтування на активістів (Оновлено)

Розгледіти вдалося лише три прізвища: Булатов, Гриценко, Данилюк

Порошенко: прикордонникам уже видали орієнтування на активістів (Оновлено)
Фото: Макс Левин

Народний депутат Петр Порошенко повідомляє про наявність в українських прикордонників орієнтування на найвідоміших і найактивніших громадських діячів.

Про це він написав на своїй сторінці у

Facebook.

"Вилетів на Мюнхенську конференцію безпеки. Під час перетину українського кордону один із членів нашої делегації побачив, що у прикордонників лежить аркуш з орієнтуванням, за фото і прізвищами - на Дмитра Булатова, Олександра Данилюка, Олексія Гриценка", - написав він.

Це, зокрема, може свідчити про введення негласних обмежень на виїзд із країни кільком відомим активістам.

Тим часом народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook також підтвердив наявність орієнтувань, видані вони, за його словами, на осіб, які "можуть слідувати під чужими чи підробленими паспортними документами". У його списку, крім названих осіб, ще й Сергій Коба, Євген Карась, Василь Абрамів.

Зазначимо, що в Україні почастішали випадки викрадення активістів. Зокрема, 21 січня невідомі викрали з лікарні Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Перший вийшов на зв'язок через майже добу, другого знайшли мертвим у лісосмузі. 22 січня зник співзасновник Автомайдану Дмитро Булатов. Він знайшовся через тиждень - дуже побитий. Є думка, що за цими викраденнями стоять одні й ті самі люди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram