ГоловнаСуспільствоПодії

По допомогу до медиків звернулися 103 учасники акції на Грушевського, - КМДА

42 активістів ушпиталено

По допомогу до медиків звернулися 103 учасники акції на Грушевського, - КМДА

За оперативними даними Департаменту охорони здоров'я, на 6:00 ранку по допомогу до лікарів бригад екстреної медичної допомоги звернулися 103 учасники акції протесту на вулиці Грушевського в Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з повідомленням, 42 із них госпіталізували. Чотири особи отримали травми середнього ступеня тяжкості (травми очей, кінцівок). Серед інших причин госпіталізації - травми, удари, рвані рани, черепно-мозкові травми.

Нагадаємо, 19 січня в центрі Києва почалися сутички між протестувальниками і правоохоронцями - радикально налаштовані мітингувальники вирішили прориватися через кордон міліції в напрямку будівлі уряду і Верховної Ради.

Міліція застосувала світлошумові та газові гранати, а також сльозогінний газ. Протестувальники жбурляли в правоохоронців каміння.

О першій ночі медики-активісти повідомляли про кілька сотень постраждалих демонстрантів на вулиці Грушевського в Києві. Одному із протестувальників світлошумовою гранатою відірвало кисть руки, іншому гумовою кулею вибило око, ще в одного - рвана рана ноги. Також постраждало декілька журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram