ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні стартувала призовна кампанія

Усі юнаки йдуть за бажанням, запевняють у Генштабі.

В Україні стартувала призовна кампанія
Фото: Макс Левин

1 жовтня в Україні розпочався призов на строкову військову службу.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного управління особового складу Генштабу Збройних сил полковник Ігор Миколаєнко.

Він зазначив, що комісії з призову громадян на строкову військову службу працюватимуть два місяці - до 30 листопада.

Порівняно з весняним призовом, восени в Збройні сили буде призвано на 2,5 тис. юнаків менше. Це пов'язано з плановим скороченням армії внаслідок реформування ЗСУ.

Загалом цієї осені підлягають призову на строкову військову службу 18 900 осіб. Із них у Збройні сили України наберуть 12 тис. 500 призовників, у внутрішні війська МВС - 5 тис. 400 осіб, у державну спеціальну службу транспорту - 1 тис. осіб.

"Призовних ресурсів в Україні достатньо. І через незначні обсяги призову на військову службу, можна сказати, що зараз і в майбутньому всі юнаки, які призиваються на строкову службу, будуть призиватися за бажанням", - сказав Миколаєнко.

Він також повідомив, що наразі на військовому обліку призовників є близько 1 млн 300 тис. осіб, з яких 61% не підлягає призову з різних причин.

Окрім того, Миколаєнко зазначив, що терміни відправлення юнаків у військові частини сплановано так, щоб забезпечити всім призовникам можливість вільно проголосувати 28 жовтня безпосередньо у військових частинах або за місцем реєстрації.

Обсяг видатків для проведення осіннього призову становитиме 1 млн 700 тис. грн.

Нагадаємо, під час весняного призову в армію пішли 21 тис. 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram