ГоловнаСуспільствоПодії

У Рівному "соцпрацівниці" обчистили пенсіонерку на 8,5 тис. грн

Порушено кримінальну справу.

У Рівному "соцпрацівниці" обчистили пенсіонерку на 8,5 тис. грн
Фото: podrobnosti.ua

У Рівному зафіксовано випадок скоєння шахрайських дій так званими "соціальними працівниками", які під приводом надання допомоги самотнім пенсіонерам попросту обкрадають їх.

Про це повідомили в прес-службі МВС.

Днями 88-річна пенсіонерка чекала на працівників соціальної служби при Червоному Хресті, до яких цього дня  дзвонила з проханням навідатися.

Цього дня опівдні в двері її квартири постукали. Відчинивши двері, пенсіонерка побачила двох жінок, одна з яких увійшла у квартиру за господинею і стала у дверях кухні. Де тоді перебувала інша гостя - жінка не бачила. Жінка, окинувши поглядом кухню, почала розмову про необхідність проведення ремонту, заміни газової плити і т. ін.

На це все господиня відповіла відмовою. Тоді гостя запропонувала написати заяву-відмову, але жінка і на це не погодилася, посилаючись на поганий зір.

Власниця квартири виявилася доволі непохитною, тому "працівниця соцслужби" покликала напарницю і вони залишили приміщення старенької жінки.

Через кілька годин, збираючись у справах, пенсіонерка виявила, що з-під подушки зникли гроші - вісім з половиною тисяч гривень.

Імовірно

, поки одна із псевдопрацівниць заговорювала пенсіонерку, інша нишпорила в кімнаті і натрапила на заховані гроші.

За цим фактом слідчий відділ Рівненського міського відділу міліції порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram