ГоловнаПолітика

Більш ніж 360 діячів культури закликали Меркель допомогти врятувати політв'язнів у РФ

Звернення підписали лауреати Нобелівської премії Світлана Алексієвич і Герта Мюллер.

Більш ніж 360 діячів культури закликали Меркель допомогти врятувати політв'язнів у РФ
Фото: Сергей Нужненко

Більш ніж 360 активістів і відомих особистостей підписалися під листом до канцлерки Німеччини Ангели Меркель і міністра закордонних справ Гайко Мааса із закликом урятувати життя ув'язненого в РФ режисера Олега Сенцова і посприяти звільненню інших українських політв'язнів. Про це пише "Укрінформ".

"Громадяни України потерпають від необґрунтованих умов утримання під вартою і зазнають тиску і тортур. Вони втрачають фізичне і психічне здоров'я і назавжди відірвані від своїх сімей", - заявляють активісти, нагадуючи про погіршення здоров'я Сенцова у зв'язку з голодуванням.

Серед підписантів листа - лауреати Нобелівської премії Світлана Алексієвич і Герта Мюллер, а також український письменник Юрій Андрухович, український режисер Сергій Лозниця і український поет Сергій Жадан.

У листі йдеться, що процес переговорів про обмін ув'язненими між Україною і РФ дуже повільний, немає публічної інформації про досягнуті компроміси, а близько 64 українських політичних в'язнів і досі перебувають у російських в'язницях.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування. Пізніше режисер сказав, що має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram