ГоловнаПолітика

Громадська рада при Миколаївській ОДА висловила недовіру губернатору Савченку

Його звинуватили в кадровій нерозбірливості.

Громадська рада при Миколаївській ОДА висловила недовіру губернатору Савченку
Фото: novosti-n.org

У середу, 20 грудня, громадська рада, яка створена при Миколаївській обласній державній адміністрації, висловила недовіру губернатору Олексію Савченку.

Як повідомляє миколаївське видання "Преступности.НЕТ", зустріч громадської ради пройшла на ґанку будівлі ОДА. За його даними, у висловленні недовіри взяли участь 16 осіб, що менше від кворуму, але "НикВести" пишуть, що кворум усе ж зібрався.

"Громадська рада висловлює Савченку Олексію Юрійовичу, голові Миколаївської облдержадміністрації, недовіру. Громадська рада рекомендує йому підписати заяву про звільнення з посади. Громадська рада звертається до президента України та інших державних установ з вимогою проводити чесні і прозорі призначення чиновників", - йдеться в рішенні.

Одна з претензій до Савченка - кадрова політика губернатора.

"На посади призначаються люди, які мають історію співпраці зі злочинною владою Януковича, або ті, кого підозрюють у корупційних діях. Раніше віце-губернатору Кіндратіву Громадська рада висловила недовіру, з якою він погодився і звільнився. Заступник з економічних питань Кушнір Олександр Валентинович, працюючи на держслужбі з 2005 року, задекларував зі своєю дружиною 71 тисячу 709 доларів США та 50 тисяч євро, проживаючи при цьому у квартирі свого брата. Також звання заслуженого працівника фізичної культури було присвоєно Садовському - захиснику Миколаївської ОДА в січні 2014 року від учасників Євромайдану. Громадськість обурюють ваші спроби протягнути одіозну особистість [колишнього мера Миколаєва] Юрія Гранатурова на посаду керівника апарату облдержадміністрації. Відповідно до Закону України «Про очищення влади», ця людина підлягає люстрації і підозрюється в скоєнні економічних злочинів", - йдеться в рішенні.

Учасників зустрічі на сходах запросили до будівлі ОДА, де на них чекали інші члени громадської ради, а також Савченко і Гранатуров.

Савченко у відповідь на висловлену йому недовіру вишпетив Громадську раду за відсутність роботи і конструктивних пропозицій. Він вислухав вимоги, чому повинен піти у відставку, і сказав, що єдина з них - призначення Гранатурова в облдержадміністрацію. При цьому він зазначив, що він привів до громадськості Гранатурова, щоб ті поставили свої запитання, але натомість почув тільки питання особистого характеру.

Нагадаємо, що Олексій Савченко став головою Миколаївської обласної державної адміністрації з 6 жовтня 2016 року. Він отримав посаду, вигравши відповідний конкурс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram