ГоловнаПолітика

Кабмін призначив Серьогіна членом НАЗК

Доцент кафедри міжнародного приватного права КНУ ім. Шевченка замінив Руслана Рябошапку.

Кабмін призначив Серьогіна членом НАЗК
Фото: eu.univ.kiev.ua

Уряд схвалив кандидатуру Олександра Серьогіна до складу Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК).

Про це "Українські новини" повідомив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

Олександра Серьогіна обрала конкурсна комісія 15 серпня. Серьогін - 1977 року народження, адвокат, співзасновник адвокатського об'єднання "Серьогін, Стоянов і партнери". У 2004 році отримав адвокатське посвідчення, а в 2012-му був обраний до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області. Займає посаду доцента кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2007 року представляє інтереси громадського об'єднання "Антирейдерський союз підприємців", з 2013 року - громадського об'єднання "Антикорупційний підприємницький фронт".

Серьогін став четвертим членом НАЗК поруч з головою агентства Наталею Корчак, її заступником Русланом Радецьким і Олександром Скопичем. Серьогін замінив члена НАЗК Руслана Рябошапку, який звільнився в червні 2017 року, оскільки вважав агентство недієздатним.

На посаду п'ятого члена агентства оголошено конкурс, співбесіди з кандидатами заплановані на вересень.

Національне агентство з питань запобігання корупції - це незалежний центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізацію державної антикорупційної політики. Він є підконтрольним Верховній Раді.

Його функції включають перевірку електронних декларацій українських чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram