ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив провести аудит ФДМ

До результатів перевірки фонд не отримає нових держоб'єктів в управління.

Кабмін вирішив провести аудит ФДМ
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд вирішив провести аудит Фонду державного майна. Поки не стануть відомі його результати, фонду не передаватимуть держоб'єктів для приватизації.

На засіданні в середу Кабмін зняв з розгляду питання передачі держпідприємства "Укрекоресурси" у відання Фонду держмайна.

"У мене є пропозиція, яка стосується ФДМ. Я пропоную, щоб ми відклали прийняття всіх рішень щодо фонду, поки ми не отримаємо публічний звіт про діяльність фонду. Я вважаю, ми повинні створити серйозну групу, яка повинна повністю перевірити ще раз, як, яким майном і наскільки ефективно управляє Фонд держмайна", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Кабмін доручив Міністерству економіки до кінця року розробити механізм аудиту ФДМ із залученням міжнародних аудиторських компаній.

"Давайте навіть залучимо міжнародні аудиторські компанії - я знайду під це кошти", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, тиждень тому після провалу чергового конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу Гройсман заявив, що пропонуватиме президенту Петрові Порошенку звільнити голову ФДМ Ігоря Білоуса. Він назвав ФДМ нездатним проводити ефективну приватизацію і управляти держмайном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram