ГоловнаПолітика

Вулицю Ежена Потьє в Києві можуть перейменувати на честь бійця "Донбасу"

Вулиця Миколи Лебедєва може стати вулицею Юрія Поправки.

Київська комісія з питань найменувань винесла на громадське обговорення нову назву для вулиці Ежена Потьє (автор слів "Інтернаціоналу"), що у Шевченківському районі Києва біля метро "Шулявська".

Її пропонують назвати на честь Антона Цедіка, стрільця другого батальйону спеціального призначення НГУ "Донбас". Він загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла між селами Многопілля і Красносільське. Їхав в кузові автомобіля КрАЗ, коли російські війська відкрили вогонь по колоні.

Йому було всього 27 років. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" третього ступеня.

Також запропоновано перейменувати вулицю Миколи Лебедєва (редактор більшовицької газети) в Дніпровському районі Києва на вулицю Героя України Юрія Поправки, повідомляють на сайті КМДА.

Він став однією з перших жертв війни на Сході України. Юрій разом з друзями поїхав до своєї дівчини в Харків 16 квітня 2014 року, після цього з ним не було зв'язку. Як з'ясувалося пізніше, разом з Юрієм Дяковським і ще трьома товаришами він вирушив у Слов'янськ. 17 квітня Юрій потрапив у полон. 22 квітня 2014 року його тіло знайшли в річці Казенний Торець біля смт Райгородок Донецької області з ознаками насильницької смерті разом з тілом горлівського депутата Володимира Рибака.

Йому було лише 18 років. Як і Лебедєв, Поправка навчався в КПІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram