ГоловнаПолітика

Резолюції ПАРЄ повинні бути наріжним каменем української зовнішньої політики, - експерт

"Західна політика щодо Росії робиться двома руками. На одній - бухгалтерський нарукавник, на іншій - військовий шеврон".

Резолюції ПАРЄ повинні бути наріжним каменем української зовнішньої політики, - експерт
Михаил Пашков
Фото: Макс Требухов

Резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи повинні бути наріжним каменем української зовнішньої політики, вважає співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Резолюції ПАРЄ повинні бути наріжним каменем української зовнішньої політики і повинні максимально використовуватися по всьому інструментарію і всіх каналах. Важливий, наприклад, якщо говорити в перспективі розробки дорожньої карти, 13-й пункт, де сказано цілком прямо, що в нинішніх умовах проводити вибори на Донбасі неможливо", - заявив він.

При цьому він наголосив, що відстоювати свою позицію Україні досить складно у зв'язку з тим, що Європа проводить подвійну політику стосовно РФ.

"Західна політика щодо Росії робиться двома руками. На одній - бухгалтерський нарукавник, на іншій - військовий шеврон. Якщо ми порівняємо рішення березневого саміту ЄС, там є п'ять пунктів відносин Заходу на російському напрямку. Головні пункти - збереження внутрішньої єдності ЄС і торговий взаємообмін з Росією. Певний крок був зроблений на Варшавському саміті НАТО. Там інша концептуальна позиція: стримування Росії і можливість діалогу", - сказав Пашков.

Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ зажадала від Росії вивести свої збройні сили з території України і засудила порушення прав людини в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram