ГоловнаПолітика

Ініціатива "Першого грудня" виступила проти популістів

"Популізм став реальною загрозою українській державності".

Ініціатива "Першого грудня" виступила проти популістів

Ініціативна група "Першого грудня", яка об'єднує низку провідних українських інтелектуалів, виступила проти популістів в українській політиці.

"Популізм буйним цвітом розквітає в Україні. Щодня, щогодини, щохвилини його бурхливі виверження демонструють засоби масової інформації. Він крикливий. Він любить телекамери. Йому подобається пафос енергійних слів і порвані сорочки на своїх грудях (нібито за бідний народ!). А водночас - він не відмовляється від супердорогих іномарок і годинників, прихованих від людського ока маєтків, таємних закордонних рахунків, вишуканих "олігархічних" нарядів", - ідеться в заяві ініціативи.

"Він охоче паразитує на соціальних бідах, лукаво спрощуючи складне, безсоромно експлуатуючи прості соціальні емоції, спокушаючи суспільство легкими шляхами до матеріального благополуччя і справедливості. Суттю популізму є політична корупція. Його порожні обіцянки і грізні «прокляття» на адресу «ворогів народу» - хабар втомленому суспільству. За них він прагне отримати прибуток у нечувано великих розмірах. Йому не знайоме почуття відповідальності, тому він охоче тікає в уявну опозиційність", - сказано в ньому.

Ініціативна група наголошує, що мета популістів одна - дорватися до влади, "зірвати куш" і втекти за кордон або назад в опозицію.

"Популізм став реальною загрозою українській державності", - сказано в заяві.

До складу групи входять В'ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Євген Захаров, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram