ГоловнаПолітика

Горбатюк не пройшов відбір на голову ДБР

У фінальному списку залишилися маловідомі люди

Горбатюк не пройшов відбір на голову ДБР
Сергей Горбатюк
Фото: Макс Требухов

Конкурсна комісія відсіяла кандидатуру начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка на пост голови Державного бюро розслідувань.

Журналіст Володимир Бойко у своєму фейсбуці пише, що рішенням конкурсної комісії від 21 липня Горбатюка не допустили до участі в конкурсі на зайняття посад Державного бюро розслідувань через відсутність 5-річного стажу роботи на керівних посадах (до березня 2014 року Горбатюк працював слідчим і старшим слідчим з особливо важливих справ).

Цю інформацію підтверджує адвокат Роман Маселко у своєму фейсбуці. В ефірі телеканалу 112 Маселко уточнив, що з 81 кандидата на цьому етапі відбору залишилося 19 осіб. Усі вони, за його словами, маловідомі люди. Про те, чи залишився серед претендентів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, не повідомляється.

Горбатюк у ГПУ займається розслідуванням злочинів проти Майдану.

Нагадаємо, закон про ДБР набув чинності 1 березня. Цьому органу мали передати від прокуратури розслідування кримінальних проваджень у тяжких злочинах і корупційних правопорушеннях топ-чиновників.

Однак комісію з призначення директора бюро вчасно сформувати не вдалося, і ДБР не розпочало роботу. Конкурс на керівні посади в бюро оголосили у травні, до 8 червня кандидати подавали документи. На конкурсний відбір подалася 81 особа, у тому числі Матіос, Горбатюк, помічник президента Олексій Горащенков, колишній директор Інтерполу в Україні Кирило Куликов, нардепи Ігор Лапін і Юрій Македон, колишній начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, колишній в.о. прокурора Києва Олег Валендюк, адвокат Яків Варичев, заступник міністра освіти Роман Греба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram