ГоловнаПолітика

Порошенко: За час АТО загинули 183 бійці Нацгвардії

Порошенко розповів про втрати Нацгвардії за час АТО.

Порошенко: За час АТО загинули 183 бійці Нацгвардії
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко назвав загальні втрати особового складу Національної гвардії за весь час проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це він сказав під час відвідування навчального центру з підготовки та перепідготовки військовослужбовців за контрактом Північного територіального управління Нацгвардії 18 червня, повідомляє прес-служба голови держави.

"За час агресії проти України за особисту відвагу 1040 нацгвардійців були удостоєні державних нагород, 746 бійців отримали поранення, 183 воїни віддали своє життя, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність рідної держави", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також вручив п'ятьом службовцям Нацгвардії орден "За мужність" ІІІ ступеня, десятьом військовим НГУ - медаль "За військову службу Україні". Зокрема, держнагородами удостоєні військовослужбовці, які брали участь у боях під Семенівкою і за звільнення Слов'янська Донецької області два роки тому.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що за час проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули 35 військових медиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram