ГоловнаПолітика

Наливайченко оцінив у $5 млрд відмову Порошенка від поїздки в Лондон

Президент не поїхав до Британії на антикорупційний саміт

Наливайченко оцінив у $5 млрд відмову Порошенка від поїздки в Лондон
Фото: 24tv.ua

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вважає відмову президента Петра Порошенка від участі в антикорупційному саміті в Лондоні, організованому прем'єром Великобританії Девідом Кемероном, великою помилкою.

"Президент України не поїхав до Лондона на антикорупційний саміт. Там лідери цивілізованих держав, громадських організацій та журналісти мусять ухвалити план дій у боротьбі з корупцією і розкраданням бюджетів їхніх країн в офшори. Це при тому, що сьогодні Україна - серед лідерів за рівнем корупції і мусить на весь світ заявити, що Україна оголошує і вимагає повернути з усіх офшорів вкрадені у нашого народу гроші. Треба оприлюднити на саміті документи і докази, встановивши прямі контакти у формі робочих груп з конкретними відповідальними", - написав Наливайченко у своєму фейсбуці.

За оцінками Валентина Наливайченка, ці групи мусять повернути до держбюджету України 5 млрд гривень.

"2 млрд доларів, вкрадені в українських громадян представниками владної олігархічної групи в парламенті, депутатами-офшорниками Кононенком, Березенком, Грановським. Їхні імена, їхні офшори і рахунки за кордоном - ціль номер один. 2 млрд доларів, "заколядовані" головами судів, які далі "працюють" і крадуть ще з часів Януковича у Вищому господарському, Конституційному та інших судах. Саме в офшорах знаходяться їхні гаманці, де хабарі за відкриття або закриття справ. 1 млрд доларів, вкрадений генпрокурорами і їхніми заступниками, які мародерствують на всьому: від кришування грального бізнесу - до незаконної торгівлі нафтопродуктами", - зазначив Наливайченко.

"Тож ціна питання для України від боротьби з корупцією тут і зараз - 5 млрд доларів. І саме стільки коштує відсутність президента в Лондоні та корумпованість влади, нездатної діяти спільно зі світом", - вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram