ГоловнаПолітика

Парубій і Геращенко очолять Раду

БПП і НФ поділили владу.

Парубій і Геращенко очолять Раду
Фото: Макс Требухов

Фракції "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" на спільному засіданні затвердили Андрія Парубія кандидатом на посаду голови парламенту й Ірину Геращенко - на посаду першого віце-спікера.

"Коаліція прийняла всі необхідні рішення. Ухвалила рішення про висунення Володимира Гройсмана, про обрання Андрія Парубія на посаду спікера, Ірини Геращенко - на посаду першого віце-спікера, про склад уряду, де залишається тільки одна вакантна посада, оскільки БПП не погодив міністра охорони здоров'я. До завтра, можливо, це питання вирішиться", - розповіла журналістам заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар.

Вона також виступила за те, щоб представник "Самопомочі" Оксана Сироїд залишилася віце-спікером.

"Позиція нашої фракції з цього приводу, що ця посада завжди була за опозицією, і ми не бачимо зараз необхідності міняти підходи до формування парламентських портфелів. Рішення приймалися виключно щодо прем'єр-міністра, складу уряду і парламентської президії в тій частині, де вони вакантні у зв'язку з тим, що Володимир Гройсман буде проголосований на посаду прем'єр-міністра", - сказала Сюмар.

Нагадаємо, в президії Верховної Ради три місця - спікера, першого віце-спікера і віце-спікера. Зараз ці посади займають Володимир Гройсман, Парубій і Сироїд відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram