ГоловнаПолітика

"Батьківщина" і Радикальна партія заблокували прем'єрство Яресько

Відмова "Самопомочі" входити в коаліцію з БПП і НФ поховала технократичний Кабмін

"Батьківщина" і Радикальна партія заблокували прем'єрство Яресько
Фото: dyvys.in

На засіданні голіав фракцій коаліції в четвер технократичний уряд підтримали лише дві політсили - "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт". "Батьківщина" і Радикальна партія виступили проти. "Самопоміч" узагалі відмовилася входити в будь-який формат коаліції.

"Відбулося засідання голів фракцій коаліції, на якому я запропонував розглянути три питання. Перше - збереження сучасного формату уряду... З усіх присутніх тільки "Батьківщина" повідомила, що вона утримується... Другий сценарій - формування нового уряду. Президент пропонував сформувати технократичний Кабмін. Цей варіант підтримали дві фракції - БПП і НФ. Це означає, що більшості голосів для внесення цієї кандидатури технократичного прем'єра немає. "Самопоміч", яка готова його підтримати, навідріз відмовляється входити в будь-який формат коаліції", - сказав голова фракції БПП Юрій Луценко журналістам.

"У нас залишився тільки один сценарій для зміни уряду. Це внесення кандидата від БПП, під якого можна шукати більшість голосів. Я запропонував кандидатуру Володимира Гройсмана. Його підтримати може БПП, НФ, "Батьківщина" і Радикальна партія", - додав він.

"Таким чином, ми маємо варіанти створення коаліції тільки з двох політичних сил під технократичний уряд і з чотирьох політсил під коаліційний уряд. Пан Гройсман завтра презентує чотирьом фракціям свій план дій на цей рік. Кілька фракцій виявили бажання уточнити низку положень коаліційної угоди", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, "Народний фронт" повідомив, що розгляне запропоновану БПП кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram