ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про іномовлення

Основним критерієм роботи іномовлення повинна бути об'єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні

Порошенко підписав закон про іномовлення
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 856-VIII "Про систему іномовлення України", який був прийнятий Верховною Радою 8 грудня.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

"Сьогодні в умовах гібридної війни це питання виживання нашої країни, питання ефективної протидії пропагандистській роботі, яку здійснюють проти нашої країни, на яку витрачають десятки і сотні мільйонів пропагандисти країни-агресора", - сказав Порошенко під час підписання.

Він також зазначив, що основним критерієм роботи іномовлення повинна бути об'єктивність подачі інформації про ситуацію в Україні - впровадження реформ, оборонну політику держави тощо

"Саме це повинно бути критерієм ефективності інформаційної політики. Ми не повинні копіювати пропагандистські методи країни-агресора. Навпаки - наші журналісти мають доносити правду про війну в Україні і тим самим завойовувати довіру на відміну від пропагандистів", - зауважив Порошенко.

Президент подякував усім, хто взяв участь у підготовці Закону, - народним депутатам і Міністерству інформаційної політики.

Своєю чергою, міністр інформаційної політики Юрій Стець запевнив голову держави, що реформа іномовлення в Україні буде завершена протягом двох місяців.

Нагадаємо, 1 жовтня Мінінформполітики запустило так звану "Мультимедійну платформу іномовлення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram