ГоловнаПолітика

Нацрада при Президентові у п'ятницю розгляне податкову реформу

Варіант Мінфіну забракували в парламенті.

Нацрада при Президентові у п'ятницю розгляне податкову реформу
Фото: dzvin.org

Національна рада реформ на засіданні в п'ятницю, 4 грудня, розгляне проект податкової реформи.

Про це журналістам повідомив голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко.

"У п'ятницю Національна рада реформ при Президентові розгляне обидва варіанти (податкової реформи Кабінету Міністрів та Ради)", - сказав він.

Луценко зазначив, що особисто він пропонуватиме Президентові Петру Порошенку внести до парламенту від свого імені компромісний варіант податкової реформи.

На його думку, такий варіант є найкращим і дасть можливість створити базовий документ, який після внесення буде обговорено в стінах парламенту.

Нагадаємо, Міністерство фінансів напередодні оприлюднило на своєму сайті проект державного бюджету на 2016 рік, а також проект нового Податкового кодексу, на базі якого писався бюджет.

Після цього Луценко заявив, що БПП за цей варіант податкової реформи не голосуватиме, і запропонував низку суттєвих правок.

Протягом року в парламенті розроблявся альтернативний проект Податкової реформи з радикальним скороченням податкових ставок - так званий проект Южаніної. У Мінфіні парирували, що прийняття цього варіанта податкової реформи призведе до різкого скорочення надходжень до держбюджету та відмови МВФ від програми кредитування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram