ГоловнаПолітика

Колишній головред газети "Вести" зібрався балотуватися до Київради

Гужва балотуватиметься за списками "Опозиційного блоку".

Колишній головред газети "Вести" зібрався балотуватися до Київради

Колишній очільник медіа-холдингу "Вести" Ігор Гужва оголосив про намір брати участь у виборах до Київської міської ради за списками партії "Опозиційний блок".

Про це він написав у Facebook.

"Я довго думав над можливістю йти в політику, і зараз це рішення визріло. Я йду на місцеві вибори, буду балотуватися до Київської міської ради за списками Опозиційного блоку", - повідомив Гужва.

На його думку, місцеві вибори можуть стати "передвісником великих змін в Україні".

Відповідну заяву Ігор Гужва зробив відразу після завершення суду у справі про ухилення від сплати податків на 17,8 млн гривень, за якою Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури і продовжив Гужві на два місяці, до 28 листопада, термін обмеження в пересуванні.

Нагадаємо, головний редактор щоденної газети "Вести" Ігор Гужва продав свою частку в однойменному медіа-холдингу в кінці липня.

Державна фіскальна служба підозрює Гужву в ухиленні від сплати 18 млн гривень податків. Справа стосується транзакції від ТОВ "Ледіс" на рахунки видання "Вести". Гроші зайшли як поворотна фінансова допомога, що не обкладається податком, і не були повернуті. Сам Гужва заявив, що повернути поворотну фіндопомогу "Ледіс" завадило те, що рахунки цієї фірми заблоковані податківцями.

У серпні Гужва вийшов під заставу 1,04 млн гривень, призначену йому як запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram