ГоловнаПолітика

РНБО розглядає додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму з ЄС

Низка вимог Єврокомісії стосується питань національної безпеки

РНБО розглядає додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму з ЄС
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони розглядає виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

Президент нагадав, що Європейська Комісія до кінця 2015 року повинна узагальнити результати виконання Україною критеріїв плану і підготувати відповідну доповідь. Низка вимог Єврокомісії стосується питань національної безпеки.

Зокрема, РНБО планує обговорити схему інтегрованого управління кордонами. Насамперед, йдеться про обмін базами даних між правоохоронними органами і доступ до них, а також доступ до баз Інтерполу із забезпеченням їх технічної сумісності і можливості використання в режимі віддаленого доступу.

"Необхідно обговорити, як у пунктах пропуску через державний кордон ввести спільне патрулювання і здійснення спільних перевірок з нашими європейськими партнерами", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що вже є позитивний досвід на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону.

"Все це повинно вилитися в рішення "Про додаткові заходи щодо запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС", де передбачено десятки оперативних завдань для ключових міністерств і відомств, від яких залежить виконання плану. Насамперед, йдеться про МВС та МЗС", - зазначив Президент.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер рекомендував Україні запастися терпінням на шляху до Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram