ГоловнаПолітика

Нуланд запевнила Порошенка в підтримці України з боку США

Білий дім задоволений діями Києва стосовно Донбасу.

Нуланд запевнила Порошенка в підтримці України з боку США
Фото: EPA/UPG

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон підтримує підходи України щодо врегулювання ситуації на Донбасі і надаватиме необхідну допомогу.

Про це вона сказала на зустрічі з Президентом Петром Порошенком, яка відбулася в четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що Україна неухильно виконує мінські домовленості і робить все можливе для їх належної імплементації. Він висловив сподівання, що США зі свого боку допоможуть у деескалації ситуації на Донбасі, а також вирішенні таких актуальних питань, як повне припинення вогню з боку бойовиків, відведення важкого озброєння, забезпечення належного міжнародного моніторингу, звільнення заручників, у тому числі українських громадян, яких незаконно утримують у Росії, вільний доступ міжнародної гуманітарної допомоги в постраждалі регіони.

Нуланд також висловила задоволення початком конституційної реформи, який було покладено сьогодні Верховною Радою.

Нагадаємо, наприкінці червня стало відомо, що США приєдналися до переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Вони відбуваються не в рамках "нормандського формату" (Україна, Росія, Німеччина, Франція), а на двосторонній основі - з Росією.

З боку США в них бере участь Нуланд, від Росії - заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram