ГоловнаПолітика

Сакварелідзе не задоволений розміром застави для затриманих прокурорів

Прокуратура вимагала заставу у розмірі 20 млн гривень

Сакварелідзе не задоволений розміром застави для затриманих прокурорів
Давид Сакварелидзе
Фото: Макс Требухов

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе вважає, що сума застави в розмірі 3 мільйони гривень, встановлена судом для затриманих високопосадовців прокурорів, мізерно мала.

"Хочу публічно заявити про те, що прокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу щодо всіх трьох фігурантів останньої справи у вигляді взяття їх під варту або як вимагає від нас закон, заставу 20 мільйонів гривень для кожного. Водночас, суд ухвалив абсолютно необґрунтоване і позбавлене всякої логіки рішення - щодо всіх затриманих була встановлена сума застави у розмірі 3 мільйони гривень, що, безперечно, мізерно мало для людей такого рівня!" - обурився Сакварелідзе у своєму фейсбуці.

На його думку, частина суддівського корпусу досі "наполегливо і нахабно ігнорує волю народу".

"Сьогодні корумпованим чиновникам знову надали можливість, в обмін на невелику частину награбованого майна, вийти під заставу. Ми намагаємося відібрати право спокійного почивання у казнокрадів і грабіжників, але деякі судді займають прямо протилежну позицію - воліють далі забезпечувати їм комфортне життя. Принцип "вкрав мільйон - заплати десяту частину і спи спокійно" слід скасувати - він руйнівний для держави! На мій глибокий жаль, зараз він далі працює у переважній більшості випадків", - нарікає Сакварелідзе.

Нагадаємо, 6 липня в будівлі головного слідчого управління ГПУ затримано першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів.

17 квітня уряд вніс до Верховної Ради законопроект (№2654), який підвищує розмір застави для підозрюваних у корупційних правопорушеннях до десятикратного розміру збитків, завданих ними державі. Зараз документ все ще знаходиться на розгляді профільного комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram