ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

У Росії затримали громадян України "за збір грошей для Ляшка"

Затримано 19 осіб, переважно громадян України

У Росії затримали громадян України "за збір грошей для Ляшка"
Фото: http://www.vesti.ru

Російські правоохоронні органи затримали 19 осіб, переважно громадян України, за підозрою в організації фінансової піраміди. На вершині її нібито був глава Радикальної партії України Олег Ляшко.

Фінансова піраміда, як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу МВС Росії, нібито діяла під виглядом "Російської соціальної програми". Стверджується, що постраждали 5 тисяч осіб у 32 регіонах Росії, а загальний збиток становив мільярд рублів.

"Співробітники ГУЕБіПК МВС Росії затримали 19 осіб, які є організаторами та найактивнішими учасниками організованої групи. Зловмисники, переважно громадяни України, викрадали у потерпілих гроші, залучаючи їх у діяльність ТОВ "РСП" побудованої за принципом "фінансової піраміди", - повідомила в середу офіційний представник МВС Росії Олена Алексєєва.

Роботу піраміди російські ЗМІ описують так. Якщо людина, наприклад, збиралася придбати квартиру за один мільйон рублів, компанія РСП готова була позичити цю суму під нуль відсотків річних. Але спочатку клієнт мусив внести п'яту частину від вартості угоди в "Російську соціальну програму", тобто двісті тисяч. Після цього його ставили в чергу на отримання грошей, які не давали.

Відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру, фінансова піраміда працювала в Росії з 2010 року.

"Одержані кошти переводилися на підконтрольні рахунки, переводилися в готівку і виводилися на територію України", - сказала представник МВС.

Стверджується, що організатори піраміди безпосередньо пов'язані з Ляшком, який нібито цими коштами оплачував війну на Донбасі.

Перед голосуванням Верховної Ради щодо кандидатури нового глави СБУ у четвер Ляшко попросив спецслужбу зробити все, щоб витягнути з Росії цих громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram