ГоловнаПолітика

НФ зажадав звіту з приводу розслідування фактів корупції

Депутати закликали ГПУ внести подання на зняття недоторканності

НФ зажадав звіту з приводу розслідування фактів корупції
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" вимагає від парламентської робочої групи з розслідування фактів корупції відзвітувати про результати своєї роботи і чесно назвати, які факти виявило розслідування.

Про це заявила заступник глави парламентської фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, виступаючи у Верховній Раді у вівторок, 12 травня.

Від імені "Народного фронту" депутат також вимагає від Генерального прокурора України підготувати звіт, що зробила безпосередньо Генеральна прокуратура, які факти корупції встановлено, у тому числі за попередньої влади. "Нам було обіцяно подання про зняття депутатської недоторканності, хочемо нарешті почути прізвища і побачити конкретні справи", - додала Сюмар.

Депутат також зазначила необхідність зміни виборчої системи до проведення місцевих виборів, запланованих на осінь 2015 року. При цьому вона нагадала, що в коаліційній угоді прописана норма, яка передбачає проведення виборів за відкритими списками. "Ми повинні забезпечити проведення виборів за такою системою", - зазначила представник НФ.

За її словами, сьогодні необхідно також ухвалити новий закон про Національну комісію регулювання енергетики і комунальних послуг, щоб зробити роботу цієї структури максимально прозорою і публічною, щоб кожну копійку можна було відстежити і чітко зрозуміти, які тарифи нараховані.

Сюмар також заявила про необхідність прискорити ухвалення пакетів законів про поліцію, "щоб люди відчули безпосередньо зміну у системі правоохоронних органів України, що міліція нарешті почала працювати на український народ, а не обслуговувати чиїсь інтереси".

"Тому нам треба якомога швидше - ми просимо і комітет, і колег з парламентської більшості, максимально прискорити розгляд цього пакета із п'ятьох законопроектів", - закликала народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram