ГоловнаПолітика

Коморовський: безпека Польщі залежить від долі України

У разі успіху Росії в Україні Москва продовжить імперську політику, що є загрозою для Польщі, впевнений президент

Коморовський: безпека Польщі залежить від долі України
Фото: www.dyvys.in

У разі позитивних змін в Україні Росія також змушена буде змінюватися в позитивному напрямку і менше згадувати про імперські амбіції.

Таку думку висловив президент Польщі Броніслав Коморовський під час передвиборної зустрічі в місті Юзефув, повідомляє Укрінформ із посиланням на польське агентство РАР.

"Україна є ключем до Росії. Якщо Україна утримає свою незалежність, Росія рано чи пізно змушена буде зосередитися на власній внутрішній політиці, модернізації країни, зростанні добробуту своїх громадян", - заявив Коморовський.

Він додав, що в разі успіху Росії в Україні Москва продовжить імперську політику і буде відбудовувати зони впливів, що є загрозою для Польщі.

"Сьогодні безпека Польщі і майбутніх поколінь вирішується через долю України: або вона буде незалежною й утримає прозахідний курс, або її втягнуть у східний курс", - наголосив Коморовський.

Він висловив думку, що Україна в перспективі повинна стати членом ЄС і разом із Польщею будувати безпечне майбутнє у Європі.

Як зауважив Коморовський, в польсько-українських відносинах не завжди "панувала ідилія", часом історія була "кривавою" й у цьому винуваті обидві сторони. Водночас він зазначив, що з кожного польсько-українського конфлікту зиск мав хтось інший - часто Росія.

На його думку, Польща й Україна повинні йти шляхом історичного примирення, як це зробили в міждержавних відносинах більшість країн Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram