ГоловнаПолітика

Суд забрав у Клюєва ще 40 гектарів землі під Одесою

У судах знаходяться справи за позовами прокурорів про повернення понад 300 га земель

Суд забрав у Клюєва ще 40 гектарів землі під Одесою
Фото: zn.ua

Вищий господарський суд повернув державі 40 гектарів землі в Одеській області, незаконно переданих для розміщення сонячних електростанцій братів Клюєвих.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Суд ухвалив нове рішення, яким позов прокурора задовольнив і визнав недійсним договір оренди землі, зобов'язавши ТОВ повернути державі з протиправного користування земельну ділянку площею 40 га, розташовану на території Білоліської сільської ради Татарбунарського району (Одеської області)", - йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що у провадженні судів знаходяться справи за позовами прокурорів про повернення державі понад 300 га земель, незаконно переданих для розміщення та обслуговування сонячних електростанцій в оренду комерційним структурам, які пов'язують з одним із колишніх керівників РНБО. Як повідомляється, вказані земельні ділянки у довгострокову оренду було передано без проведення обов'язкової нормативної грошової оцінки земель.

Нагадаємо, 1 квітня Верховний Суд підтвердив законність повернення у держвласність 20 га на території Білоліської сільради у Татарбунарському районі Одеської області, де розташована одна із станцій Клюєва.

При цьому, електростанції Клюєва в анексованому Криму російські держбанки ВТБ, Сбербанк і ВЭБ можуть забрати за борги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram