ГоловнаПолітика

Генпрокуратура готує обвинувачення 76 кримським депутатам

Шокін взявся за поплічників окупації у Верховній раді Криму

Генпрокуратура готує обвинувачення 76 кримським депутатам
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура України підготувала повідомлення про підозру 76 колишнім депутатам Верховної ради Криму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Екс-депутатів підозрюють у державній зраді, а саме - наданні іноземній державі допомоги у веденні підривної діяльності проти України і публічних закликах до зміни меж території України.

Під час розслідування ГПУ зібрала докази того, що депутати С. Донич, Г.Іоффе, С. Цеков, К. Бахарєв, С Лужецька та інші надали Росії допомогу в окупації Криму. Зокрема, вони ухвалили низку постанов, якими створили нелегітимне утворення "республіка Крим", внаслідок цього український півострів був окупований.

"Враховуючи, що територія півострова Крим залишається окупованою Російською Федерацією, письмові повідомлення про підозру передано в посольство цієї країни у Києві, а також направлено поштою у незаконно створений орган - "державна рада республіки Крим", - сказано в повідомленні ГПУ.

Нагадаємо, наприкінці лютого - початку березня 2014 року російські війська вторглися на територію Криму і захопили органи державної влади півострова. 16 березня в Криму відбувся незаконний референдум про приєднання до Росії, 21 березня РФ офіційно завершила анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram