ГоловнаПолітика

Фірма Януковича переоформила нерухомість на Оболоні

Після будинку прийшов час колишньої поливальної станції

Фірма Януковича переоформила нерухомість на Оболоні

Нерухоме майно на проспекті Героїв Сталінграда, яким раніше володіла підконтрольна екс-президенту-втікачу Віктору Януковичу фірма "Київбуджитло", восени переоформили на нового власника.

Про це пишуть "Наші гроші", подаючи виписку з Держреєстру речових прав на нерухоме майно.

Йдеться про нерухомість за адресою: проспект Героїв Сталінграда, будинок 8-А (літера Б), там розташована колишня поливальна станція.

Новим власником став Ростомян Артур Хачатурович. Його право власності оформлено за договором купівлі-продажу. Договір укладено 2 жовтня 2014 року і посвідчено нотаріусом Оленою Петрицькою. Згідно з документами, знайденими минулої зими в "Межигір'ї", вона як нотаріус обслуговувала фірми "межигірської" групи. Відомостей про державну реєстрацію обтяжень немає, тобто арешту на майно не накладали.

До Ростомяна нерухомість на Героїв Сталінграда, 8-А була оформлена на ТОВ "Київбуджитло". Незмінним власником цієї компанії є ТОВ "Будинок Лісника", на який також було оформлено земля під маєтком у Сухолуччі - в мисливських угіддях Януковича в Дніпровсько-Тетерівському лісгоспі. "Будинок Лісника" також постачав цінні матеріали для розвитку "Межигір'я".

Як зазначено в реєстрі, "Київбуджитло" викупило будівлю станції в березні 2012 р. На її місці фірма планувала побудувати спорткомплекс, стало відомо в серпні 2014 року, вже після втечі Януковича, коли серед проектів рішень Київради з'явився проект передачі фірмі "Київбуджитло" земельної ділянки 0,32 га під станцією в оренду на 25 років для реконструкції під фізкультурно-оздоровчий комплекс. Проект не винесли на голосування в Київраді.

Нагадаємо, того самого дня, коли переоформили будівлю поливальної станції, з різницею у 12 хвилин у того самого нотаріуса переоформили право власності на приватний будинок Януковичів на Оболонській набережній, 33. До жовтня 2014 р. він також був оформлений на "Київбуджитло", проте за результатами договору купівлі-продажу перейшов до того самого Артура Ростомяна. Даних про накладення арешту в реєстрі також не було.

Артур Ростомян пов'язаний з мисливським оточенням екс-президента. Він довго був приписаний по вул. Радянській у селі Голованівську, в одному будинку і сусідній квартирі з Вачаганом Ростомяном. Останній знаний як співзасновник ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик", яке він заснував разом із Василем Сапком, сином генерал-майора Костянтина Сапка, неодноразового керівника Головного управління МВС у Київській області, зокрема часів Віктора Януковича. Ім'я Костянтина Сапка фігурує у списку президентського мисливського клубу "Кедр", на який 2012 р. оформили 30 тис га вже Сухолуччя.

На Оболонській набережній екс-президентові також належить квартира в будинку 15/5. У ній Янукович офіційно був прописаний ще до обрання президентом. Після того, як він переїхав до Межигір'я, будинки утримували коштом "Танталіту". Після втечі Януковича прокуратура опломбувала квартиру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram