ГоловнаПолітика

Заступник міністра ЖКГ Білоусов відмовився від статусу учасника АТО

Чиновник, мабуть, хотів уникнути люстрації

Заступник міністра ЖКГ Білоусов відмовився від статусу учасника АТО
Андрей Белоусов
Фото: minregion.gov.ua

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов написав заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

Його заяву оприлюднила у "Фейсбуці" громадська організація "Громадський люстраційний комітет".

Нагадаємо, за законом, учасниками бойових дій можуть бути визнані не тільки силовики, а й працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися до участі в антитерористичній операції, в порядку, встановленому законодавством.

Цією опцією скористався заступник міністра ЖКГ Дмитро Ісаєнко, отримавши статус учасника АТО, оскільки керував будівництвом загороджувальних споруд у зоні бойових дій. Отримання відповідного статусу дозволяло йому уникнути люстрації. Однак депутати змусили його відмовитися від цього статусу, скандал змусив Кабмін звільнити Ісаєнка, а МВС порушило проти нього справу.

Білоусов також підпадає під люстрацію - сукупно він понад рік за Віктора Януковича обіймав високі посади у владі (з січня 2013 року - заступник голови Дніпропетровської ОДА, з березня 2013 року - заступник міністра ЖКГ).

У Мін'юсті раніше повідомили, що заявки на отримання статусу учасника АТО подали 200 цивільних, серед яких дві людини - з МінЖКГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram