ГоловнаПолітика

США закликали Росію звільнити Савченко та Сенцова

Псакі відзначила погіршення здоров'я полоненої української нардепки

США закликали Росію звільнити Савченко та Сенцова

Сполучені Штати вимагають звільнити з-під варти в Росії депутата Верховної Ради Надію Савченко і режисера Олега Сенцова. Про це заявила на брифінгу офіційний представник Державного департаменту Дженніфер Псакі.

"Ми вітали проведений у грудні обмін деяких затриманих. У полоні залишаються сотні. Ми підтверджуємо наше засудження подальшого утримання під вартою українських заручників у Росії, зокрема українського парламентарія Наді Савченко та кінопродюсера Олега Сенцова. Як ми розуміємо, пані Савченко проводить голодування, як ви пригадали, на знак протесту проти умов її утримання під вартою, у неї загострилися проблеми зі здоров'ям. Ми закликаємо до негайного звільнення її, а також інших українських заручників, утримуваних Росією", - цитує Псакі РБК.

Нагадаємо, що Савченко голодує з 13 грудня на знак протесту проти її утримання в російському СІЗО. Депутатку звинувачують у тому, що вона була причетною до загибелі журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина неподалік від Луганська 17 червня.

Сенцова ж затримали у справі про підготовку терактів У Криму. За версією російського слідства, він і ще троє осіб входили в диверсійно-терористичну групу "Правого сектору", яка готувала теракти в Ялті і Севастополі, підрив пам'ятника Леніну, знищення об'єктів інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram