ГоловнаПолітика

Херсонських таксистів звинуватили в нападі на маршрутників з Криму

У Новоолексіївці почалися сутички за пасажирів

Херсонських таксистів звинуватили в нападі на маршрутників з Криму
Фото: uklon.com.ua

На адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом після скасування поїздів на півострів виникли сутички між таксистами і маршрутниками. Про це заявив міністр транспорту окупаційного уряду Криму Анатолій Цуркін "Крыминформу".

"Сьогодні вночі біля Новоолексіївки близько 200 таксистів обступили наших автоперевізників, заблокувавши їхню роботу, прокололи колеса і, за непідтвердженою інформацією, перевернули один автобус", - заявив він. За його словами, таксисти погрожували маршрутникам і зажадали від них покинути територію України.

За словами Цуркіна, таксисти не задоволені низькими цінами, які виставляють перевізники до Криму для доставки пасажирів від Новоолексіївки (кінцевий пункт руху поїздів у кримському напрямку) до Сімферополя. "Ми надали комфортабельні автобуси по 50-55 місць для перевезення пасажирів з України на територію півострова. Вартість перевезення - 300 рублів, а в українських таксистів ціна наближається до тисячі гривень за проїзд від Новоолексіївки до Сімферополя", - заявив він.

Журналісти сайту "Вісті Генічеська" опублікували репортаж про те, як вони зустрічали київський потяг №12. За даними видання, кримських автобусів у Новоолексіївці дуже мало, і серйозної загрози для таксистів вони становити не можуть.

"Єдиний варіант дістатися хоча б до кордону з Кримом у Чонгарі - це скористатися послугами місцевих таксистів. За окремими пасажирами поїзда приїхали родичі з Криму, у власних машинах. Також зауважено два кримські автобуси, але якщо врахувати, що практично всі вагони були забиті пасажирами, особливої користі від них не спостерігалося. Хоча, як кажуть, однаково краще, ніж нічого", - йдеться в публікації.

Нагадаємо, що залізничне сполучення з Кримом скасували наприкінці минулого тижня з міркувань безпеки. Існує думка, що так Україна тисне на Росію, щоб вибити собі постачання електроенергії та вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram