ГоловнаПолітика

МЗС ще раз звернулося до Росії з приводу Савченко

Відомство висловлює глибоке занепокоєння розвитком ситуації

МЗС ще раз звернулося до Росії з приводу Савченко

Міністерство закордонних справ України знову звернулося з вимогою звільнити українську льотчицю і народного депутата України Надію Савченко, яка незаконно перебуває під вартою в Росії. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України черговий раз висловлює глибоке занепокоєння розвитком ситуації навколо громадянки України, народного депутата України VIII скликання Надії Савченко, яка продовжує голодування на знак протесту проти її незаконного утримання в Російській Федерації", - сказано повідомленні.

У заяві наголошується, що, незважаючи на погіршення стану її здоров'я, зібрані захистом докази, що підтверджують непричетність Савченко до смерті російських журналістів, а також домовленість про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб, російська сторона відмовилася звільнити Савченко.

"У зв'язку з цим українська сторона повторює вимогу про звільнення Н. Савченко і всіх інших громадян України, які незаконно перебувають на території Російської Федерації", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня, Московський суд залишив українську льотчицю Савченко під вартою. З 13 грудня Савченко оголосила голодування на знак протесту проти звинувачень.

Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі на сході України двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. Адвокати Савченко неодноразово повідомляли, що у них є докази невинуватості їхньої підзахисної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram