ГоловнаПолітика

Путін заявив, що РФ допомагатиме сепаратистам на Донбасі

Президент РФ заговорив про єдиний політичний простір

Путін заявив, що РФ допомагатиме сепаратистам на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ далі допомагатиме сепаратистам на сході, відправляючи гуманітарні конвої.

Про це він сказав під час прес-конференції.

За його словами, Росія виступає за політичне врегулювання ситуації, коли Донбас буде збережений в єдиному політичному просторі України, однак не дасть вирішити конфлікт силою. "Треба прагнути того, щоб в Україні було відновлено спільний політичний та економічний простір", - сказав Путін.

Президент РФ заявив, що Росія може стати посередником у врегулюванні ситуації в Україні.

"Сподіваюся, що нам вдасться під час діалогу, а ми готові виступати тут як посередники, вийти все-таки на прямий політичний діалог. Цими способами і цими політичними інструментами врегулювати ситуацію, аж до відновлення єдиного політичного простору", - сказав він.

Він також назвав шкідливою економічну політику України стосовно Донбасу. "Проблема в тому, що після здійснення державного перевороту - а це державний переворот у Києві був, причому збройним шляхом - частина країни не погодилася з таким розворотом подій, і замість політичного діалогу почали застосовувати поліцію. Коли не вдалося - армію. Коли і це не вдалося - почали економічну блокаду", - заявив він.

Український журналіст у футболці з написом "Укроп" запитав Путіна про те, скільки військових він відправив на Донбас і скільки їх там загинуло. Російський президент прямо не відповів на це запитання, заявивши: "Усі люди, які за покликом серця виконують свій обов'язок або добровільно беруть участь у бойових діях, не є найманцями, тому що вони не отримують за це грошей".

Нагадаємо, Путін заявив, що девальвація рубля на спричинена анексією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram