ГоловнаПолітика

ГПУ поки що не знайшла злочинців серед нардепів (оновлено)

Зняття недоторканності поки що не загрожує жодному депутату Ради

ГПУ поки що не знайшла злочинців серед нардепів (оновлено)
Фото: Макс Левин

Генпрокурор Віталій Ярема на засіданні парламентських комітетів сьогодні заявив, що ГПУ поки що не може пред'явити підозри у вчиненні злочинів комусь із народних депутатів.

Про це написав у фейсбуку нардеп від БПП Віталій Купрій, член комітету з правоохоронної діяльності.

"Ярема на засіданні комітетів ВР доповів, що на сьогодні не існує жодних підстав для пред'явлення підозри у вчиненні злочинів нинішнім народним депутатам. Але такі можуть з'явитися в майбутньому", - повідомив Купрій.

Цю саму інформацію повідомив у фейсбуку і нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко, член антикорупційного комітету.

"Я шокований. На моє запитання, чи планує найближчим часом Генпрокуратура просити Верховну Раду про притягнення діючих депутатів до кримінальної відповідальності, я отримав від Віталія Яреми несподівано чітку відповідь - підозр щодо депутатів немає", - повідомив він.

Луценко в коментарі LB.ua здивувався тому, що колишні чиновники і керівники держпідприємств, які пройшли до парламенту за Опозиційним блоком, не зацікавили відомство Яреми.

"Ті самі Бойко, Бакулін та інші люди, які були главами відомств і підприємств за Януковича - вони стільки крали, йдеться про корупцію", - уточнив Луценко.

Як він пояснив, сьогодні депутати запросили на спільне засідання комітетів з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ВР і по боротьбі з корупцією міністра внутрішніх справ Авакова, генпрокурора Ярему і главу СБУ Наливайченко. Діалог з Яремою стався під час цього засідання.

Нагадаємо, що як мінімум нардеп Євген Бакулін, колишній голова "Нафтогазу", повинен бути підозрюваним у кримінальній справі про розкрадання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram