ГоловнаПолітика

СК РФ відмовився розслідувати загибель російських військових на Донбасі

Ознак злочину в загибелі 29 військовослужбовців не виявлено

СК РФ відмовився розслідувати загибель російських військових на Донбасі

Організація "Солдатські матері Санкт-Петербурга" отримала офіційні відповіді Головної військової прокуратури і Головного військового слідчого управління (ГВСУ) Слідчого комітету РФ на запити про загибелі 29 російських військовослужбовців влітку 2014 року на Донбасі.

Прокуратура повідомила, що обставини загибелі солдатів встановлено й перевірено, пише газета "Ведомости". Слідче управління оголосило, що ознак злочину в загибелі військовослужбовців не виявлено.

Дізнання в армії ведуть військова поліція і командири частин, за результатами дізнання матеріали передають у СК РФ. Якщо ГВСУ пише, що до них не надходили повідомлення про загибель, значить, або під час дізнання не виявлено складів злочину, а цього бути не може, оскільки це масова загибель військовослужбовців, або дізнання не проводилося належним чином. Однак ГВП пише, що дізнання було, тому відповіді суперечать одна одній.

Раніше, коли правозахисники направляли запити за фактом загибелі військовослужбовців, їм відповідали, що перевірку проведено і прийнято рішення про порушення кримінальної справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram