ГоловнаПолітика

Мешканець Гірського загинув під час обстрілу міста бойовиками

Ще кілька людей отримали поранення

Мешканець Гірського загинув під час обстрілу міста бойовиками
Последствия обстрела в Горском
Фото: informator.lg.ua

Голова Луганської обладміністрації Геннадій Москаль підтвердив інформацію про обстріл бойовиками міста Гірське і надав інформацію про жертви серед мирних жителів.

Як повідомляється на сайті Москаля, з 14.10 по 14.20 з території Первомайська (контролюється "ЛНР") було зроблено 13 пострілів з міномета по Гірському, яке перебуває під контролем України.

"У результаті пошкоджено 5-поверховий будинок, 2-поверховий будинок і приватний будинок. Поранено двох місцевих жителів, які сиділи на лавочці, один невдовзі помер у лікарні. Під час цього обстрілу одна з мін вибухнула недалеко від автобуса, який віз на роботу шахтарів. Водій поранений і госпіталізований, автобус частково пошкоджений. Шахтарі не постраждали, всі шахти в Гірському працюють у звичайному режимі", - повідомив губернатор.

Крім того, о 16.00 бойовики з населеного пункту Фрунзе ("ЛНР") обстріляли з гранатомета блокпост Нацгвардії в районі Бахмутки. Один боєць Нацгвардії отримав поранення.

Після масованого обстрілу вранці у п'ятницю міста Щастя, коли загинула одна жінка, ще 16 місцевих жителів отримали поранення, близько 16:00 з Луганська у бік Щастя вирушили 20 танків бойовиків. Вони зупинилися біля селища Металіст (останнє село за 15 кілометрів до Щастя).

Після 16:00 вогонь з боку так званої "ЛНР" припинився. Ніч минула без обстрілів.

Оперативна обстановка у Луганській області, контрольованій Україною, за станом на 9:00 ранку 27 вересня стабільна.

Нагадаємо, як повідомив прес-центр АТО, в п'ятницю найбільш напружена ситуація в зоні АТО склалася поблизу Дебальцевого в Донецькій області. Крім того, бойовики неодноразово обстрілювали блокпости в Малоорлівці, Попасній, на кургані Могила Гостра, штурмували Нікішине, а також обстріляли позиції українських військовослужбовців у районі населених пунктів Фрунзе, Богданівка, Піски.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram