ГоловнаПолітика

Росія погодилася на перемир'я через санкції, - Обама

США сумніваються, що сепаратисти припинять вогонь, а росіяни не порушуватимуть український суверенітет

Росія погодилася на перемир'я через санкції, - Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама сподівається, що Росія дотримуватиметься домовленості про припинення бойових дій на сході України.

Про це Обама заявив на прес-конференції після саміту НАТО у Ньюпорті, коментуючи заяву Президента України Петра Порошенка про домовленість щодо припинення вогню на Донбасі, пише УНІАН.

"Щодо припинення вогню. Ми на це сподіваємося, але, базуючись на досвіді, ми також сумніваємось, що сепаратисти припинять вогонь, а росіяни не будуть порушувати український суверенітет та територіальну цілісність. Тому це має бути перевірено", - сказав Обама.

Президент США нагадав, що зараз ЄС узгоджує нові санкції стосовно РФ.

"На мою думку, якщо подивитися на план Президента Порошенка, то для його імплементації потрібен певний час", - зауважив він.

"Я хочу наголосити, що єдина причина, що ми бачимо домовленість про припинення вогню у цей момент, це тому, що санкції, які вже були і будуть застосовані, мають сильний вплив на російську економіку та ізолюють Росію. Шлях для Росії знову приєднатися до міжнародної спільноти, яка поважає міжнародні закони, ще є", - заявив президент США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram