ГоловнаПолітика

Семенченко повертається на Донбас

Комбат їде з Києва "з легким серцем"

Семенченко повертається на Донбас
Фото: www.facebook.com/dostali.hvatit

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повертається в зону АТО з київського військового шпиталю. Про це сам Семенченко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Їду з Києва, підводимо риску. Усіх, кого вивели з оточення, у відпустку відправив. Над полоненими працюємо і по державній, і по комерційній лінії. Процес запущено, буде рухатися і без мене", - написав Семенченко.

За словами комбата, підписано подання на більш ніж 100 орденів і медалей за Миколаївку, Карлівку, Лисичанськ, Попасну й Іловайськ. "Роблю три подання на звання Героїв України - всі посмертно", - сказано в повідомленні.

Семенченко зазначає, що батальйон "Донбас" став батальйонно-тактичною групою зі 700 осіб і активно поповнюється новобранцями.

"З розслідування оточення угруповання в Іловайську: пояснили все президенту, прем'єрові, голові ВР. Створено слідчу комісію ВР, прокуратура порушила кримінальну справу. Чекаємо на рішення президента - кого у відставку, а кого під суд", - написав комбат.

Семенченко ще раз повторив, що вірить у перемогу України. "Зараз вона можлива, тільки якщо зміняться правила гри. Якщо ті люди, які готові за потреби вмирати за Україну, зрозуміють, що їхня жертва не ритуальна, не через дурість, а дійсно була потрібна. Якщо розгорнуть систему відбору мотивованих людей в армію, тих, хто не буде втікати, а буде чіплятися зубами за кожен шматок землі", - написав Семенченко.

Нагадаємо, Семенченко отримав поранення в бою за Іловайськ і був госпіталізований до Києва. У військовому шпиталі столиці прем'єр Арсеній Яценюк вручив комбатові орден Богдана Хмельницького 3 ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram