ГоловнаПолітика

Швейцарія розширила список санкцій проти Росії

Під обмеження потрапили ще 11 осіб

Швейцарія розширила список санкцій проти Росії

Сьогодні Швейцарія внесла в список санкцій проти Росії ще 11 імен та 5 банків РФ.

Про це повідомляє прес-служба Федеральної ради Швейцарії. "Одинадцять імен додали до існуючого списку осіб та організацій, починати нові фінансові відносини з якими заборонено, а про вже існуючі необхідно повідомити владу", - йдеться у повідомленні.

Для банків буде обмежено доступ до ринків капіталу. Обмеження стосується всіх нових довгострокових фінансових інструментів.

Окрім того, швейцарська влада забороняє імпорт матеріалів військового призначення з Росії, а також експорт устаткування для нафтової промисловості.

"Заявку на експортну ліцензію буде дискваліфіковано, якщо товар призначений виключно або частково для військових цілей. Федеральна рада також вирішила внести зобов'язання повідомити про експорт певних товарів, які використовуються під час видобутку нафти у відкритому морі, в Арктиці або проектах видобутку сланцевого газу в Росії ", - йдеться у повідомленні.

На підтвердження того, що країна не визнає анексію Криму Росією, Швейцарія ввела заборону на імпорт і експорт деяких ключових товарів, які використовуються у видобутку нафти і газу, а також обмеження щодо інвестицій для Криму і Севастополя, додається в заяві.

Згідно з повідомленням, заходи набудуть чинності сьогодні.

Раніше вже повідомлялося, що Швейцарія продовжила ембарго на постачання товарів військового призначення до Росії

Нагадаємо, до цього санкції Швейцарії поширювалися на 59 осіб, включаючи керівництво і польових командирів "ДНР" та "ЛНР", а також керівників силових відомств РФ. У список санкцій також потрапили 8 кримських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram