ГоловнаПолітика

Путін сьогодні відреагує на введені Євросоюзом санкції, - джерело

Президент РФ повинен зробити заяву на вшануванні 100-річчя з дня початку Першої світової війни

Путін сьогодні відреагує на введені Євросоюзом санкції, - джерело
Фото: EPA/UPG

Сьогодні президент Росії Володимир Путін має виступити з промовою у відповідь на введений Євросоюзом рівень санкцій щодо РФ.

Про це повідомляють джерела LB.ua.

Очікують, Путін повинен зробити заяву під час церемонії відкриття пам'ятника героям Першої світової війни на Поклонній горі в Москві на честь 100-річчя з дня її початку. Наскільки жорсткою буде відповідь Путіна на застосування санкцій, наразі не відомо.

Про те, що російський президент візьме участь у відкритті пам'ятника, повідомляє і прес-служба Кремля.

"Ця церемонія стане одним із ключових заходів, присвячених 100-річчю з дня початку Першої світової війни", - наголошено в повідомленні прес-служби Кремля. Ініціатором зведення монумента є Міністерство культури РФ.

Як повідомляли, 29 липня країни Євросоюзу домовилися про введення санкцій проти Росії. Офіційно вони набирають чинності від сьогодні, з 1 серпня. Економічні санкції ЄС передбачають введення ембарго на імпорт і експорт зброї та схожих матеріалів у Росію; заборону на експорт товарів подвійного призначення і технологій для військового використання в Росію чи російським кінцевим військовим користувачам.

Окрім цього, експорт певних видів енергетичного обладнання і технологій у Росію здійснюватимуть за умови отримання попереднього дозволу компетентних органів держав-членів. У ліцензії на експорт відмовлятимуть, якщо призначення продуктів полягатиме в пошуках і видобутку нафти на великій глибині, пошуку та видобутку полярної нафти та реалізації в Росії проектів, пов'язаних зі "сланцевою нафтою".

При цьому ЄС закликає треті країни застосувати до РФ аналогічні заходи "для максимального ефекту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram