ГоловнаПолітика

Порошенко звинуватив російських військових в атаці позицій українських ЗС

Президент поскаржився Ван Ромпею на дії Росії

Порошенко звинуватив російських військових в атаці позицій українських ЗС
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у телефонній розмові з президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм заявив про атаку російськими військовими позицій українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час телефонної розмови Петро Порошенко закликав Євросоюз дати оцінку фактам нелегального перетину російсько-українського кордону важкою військовою технікою та атаки російськими військовими позицій українських військовослужбовців", - сказано в повідомленні.

Президент запевнив, що Україна надасть документальні свідчення для міжнародного реагування. Де саме і коли це сталося, не уточнюється.

Порошенко також повідомив, що вимагає звільнення всіх українських заручників, які перебувають у полоні, в тому числі ув'язнених у Росії Надію Савченко та Олега Сенцова.

Також він попросив Ван Ромпея внести українське питання до порядку денного Європейської Ради 16 липня, на що президент Євроради запевнив, що це обов'язково буде зроблено.

Нагадаємо, 11 липня біля Зеленопілля Луганської області в декількох кілометрах від кордону внаслідок обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних Сил України, ще 93 отримали поранення. За даними РНБО, обстріл сил АТО в районі Зеленопілля вівся з боку кордону з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram