ГоловнаПолітика

Росія вимагає припинити АТО

Москва вимагає докладних відомостей про події на Сході України

Росія вимагає припинити АТО
Фото: EPA/UPG

Росія стурбована "збройними сутичками на околицях Донецька" і вимагає від ОБСЄ докладного звіту, а від Києва - припинити боротьбу з терористами.

Про це йдеться в заявіМЗС РФ.

"У зв'язку з інформацією, що надходить про збройні сутички на околицях Донецька і наявні жертви, терміново звернулися до керівництва ОБСЄ і розгорнутої в Україні спеціальної моніторингової місії цієї Організації із запитом про надання докладних відомостей про що події там та заходи, яких уживають для деескалації напруження", - йдеться в повідомленні.

Також російське МЗС висловило стурбованість тим, що внаслідок атаки бойовиків був закритий для польотів міський аеропорт.

"Закриття для польотів аеропорту цього міста ускладнюють рішення у взаємодії з італійською стороною гуманітарних питань, пов'язаних з вивезенням тіл російського громадянина Миронова та італійського журналіста Рокеллі", - йдеться в повідомленні.

У Донецьку цілий день тривають бойові дії між бойовиками проросійських терористичних організацій та силами АТО. Терористи намагалися захопити аеропорт. Є дані про загиблих і поранених серед городян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram