ГоловнаПолітика

На 60-70% виборчих дільниць у Києві був підкуп виборців, - Іллєнко

Найбільше - в мажоритарних округах

На 60-70% виборчих дільниць у Києві був підкуп виборців, - Іллєнко
Фото: Макс Левин

На 60-70% виборчих дільниць у мажоритарних округах у Києві був підкуп виборців. Про це в коментарі для LB.ua заявив нардеп, кандидат у мери Києва від "Свободи" Андрій Іллєнко.

"Основні фальсифікації, які траплялися, - це підкуп виборців, зокрема в мажоритарних округах. Безумовно, використовували доволі тонкі методи, зазвичай робилося латентно. Однак цей підкуп відбувався, і досить багато кандидатів-мажоритарників через підкуп отримали голоси", - заявив депутат.

За словами Іллєнка, активісти та члени "Свободи" помічали людей, які стояли зі списками поблизу дільниць.

"Вони відзначали тих, хто проголосував. А це - підкуп виборців, тому що за цим списком в іншому місці видаються гроші. Таких випадків вчора було багато. Оскільки міліція на це майже не реагувала, доводилося самостійно це блокувати. Підкуп виборців відбувався на 60-70% дільниць. Найбільше - в мажоритарних округах", - додав він.

Крім того, Іллєнко наголошує, що помічено й інші порушення на виборах у Києві.

"На багатьох дільницях в мажоритарних округах, де ми вимагали перерахунку голосів, цифри до і після перерахунку були зовсім іншими. Зокрема в окрузі Юрія Левченка - на Лук'янівці, Татарці. Виявилося, що 150 голосів додали його опонентові. На такому рівні порушень було багато. Але на сьогодні можу сказати, що люди голосували насамперед за партійний бренд і не дуже розбиралися, за кого вони голосують. Зазвичай - за аналогією, за кого голосують за президента і мера", - заявив депутат.

Нагадаємо, за результатами екзит-полу, проведеного "Савік Шустер Студією", до Київради проходять 9 партій: УДАР, Радикальна партія Ляшка, партія "Свобода", Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", партія "Нове життя", "Демальянс", "Громадянська позиція" і партія "Єдність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram